Германия

Небезпечні дощі у Німеччині: Пассау на межі затоплення

30

Через тривалі опади в Баварії на південному сході регіону очікуються серйозні повені. Зокрема рівень води в річках продовжує зростати від водозбірного басейну річки Ізар до Баварського лісу. У низці населених пунктів вже зафіксовано локальні підтоплення.

Згідно з прогнозами, дощі припиняться протягом дня, проте річки та струмки продовжують виходити з берегів. Фахівці попереджають про можливість нових підтоплень, особливо у районі міста Пассау.

Обстановка у Пассау

У баварському місті Пассау, розташованому на злитті трьох річок — Дунаю, Інна та Ільця — триває підготовка до можливих повеней. Приплив води з Австрії призвів до збільшення рівня Дунаю, який може досягти небезпечної позначки 3, за критичної позначки 4. Існує загроза затоплення будівель, розташованих в історичній частині міста. На вечір п’ятниці заплановано роботи зі зміцнення захисних споруд та укладання мішків із піском.

На ранок п’ятниці рівень Дунаю в Пассау склав 6,35 метра, що значно вище за рівень попереднього дня. Рівень річки Інн також продовжує зростати. За прогнозами, пік підвищення води очікується у неділю вранці, коли рівень Дунаю може сягнути майже 8 метрів.

Ситуація в Чехії, Польщі та Румунії

Повені також торкнулися Чехії, де понад 60 тисяч будинків залишилися без електрики. У деяких районах країни довелося евакуювати населення, а залізничне сполучення виявилося порушене через дерева, що впали. У Польщі евакуйовано 400 людей, а в Румунії зафіксовано чотири смертельні випадки внаслідок повеней.

Related Articles

В Германии каждый четвертый житель признается в измене

Каждый четвертый житель Германии изменяет в отношениях, но мотивы у мужчин и...

Шестеро чоловіків зґвалтували біженця у Німеччині

У невеликому німецькому місті Ізерлон (Північний Рейн-Вестфалія) іранський біженець Амір Т. став...

Германия вводит пограничный контроль с 16 сентября

С 16 сентября на всех сухопутных границах Германии начнет действовать пограничный контроль....

Школьник с игрушечным пистолетом вызвал масштабную операцию полиции в Гамбурге

Сегодня полиция Гамбурга была приведена в состояние боевой готовности из-за сообщения о...