В мире

Повернення військової служби у Сербії

10
vs.rs

Сербія планує повернути обов’язкову військову службу у 2025 році. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Мілош Вучевич, наголосивши, що поновлення призову не пов’язане з підготовкою до конфліктів, а спрямоване на посилення обороноздатності країни та запобігання потенційним загрозам.

Уряд Сербії має намір незабаром подати на розгляд Народної скупщини (парламенту) законопроект про відновлення військової служби на заклик. Вучевич пояснив, що нова система не копіюватиме колишню модель із 12-місячною службою. Тепер навчання займатиме лише два місяці, що має підготувати населення до можливих викликів, при цьому не скасовуючи професійну армію, що діє.

Міністерство оборони Сербії раніше подало свої пропозиції президенту Олександру Вучичу після ретельного аналізу питань безпеки країни. Важливим аспектом ініціативи є збереження військового нейтралітету Сербії. Наразі збройні сили країни складаються в основному з контрактників.

Нагадаємо, що сусідня Хорватія також оголосила про повернення обов’язкової військової служби з січня 2025 року, посилаючись на глобальні зміни у сфері безпеки.

Related Articles

Китай уперше за 50 років готується підвищити пенсійний вік

Китай готується вперше за останні 50 років підвищити пенсійний вік. За даними...

В Китае мужчина проработал 104 дня без перерыва и скончался от отказа органов

В Китае произошел трагический инцидент: 30-летний рабочий по имени А’бао, трудившийся маляром,...

Военный дрон России упал в Латвии, власти ведут расследование

На востоке Латвии в субботу упал российский военный беспилотник, который пересек границу...

Китай запретил иностранцам усыновлять детей

Китай ввёл полный запрет на усыновление своих детей иностранными гражданами, за исключением...